Založil: Lweek 23:38 17.01.2010 • Přístupnost ( Anonym / Nováček )

Srandičky

Prostě blbůstky co jste kde na netu našli! .. pls NE 18+

Nemáte dostatečné oprávnění do tohoto tématu psát
09:58 20.05.2012
GreyLion
GreyLion

proste zradlo a nie a nie sa k nemu dostat:-)

GreyLion Aslan
09:52 20.05.2012
GreyLion
GreyLion

ehm... myslite, ze ta debata patri sem?

GreyLion Aslan
09:10 20.05.2012
Chaos
Chaos

[Lweek 23:37 19.05.2012]:
Spíš bych řekl, že neútočí, protože jsou to fakt malé šelmičky. Ty radši myšku.

Kráčím temnotou a osvětluji cestu těm, kteří ke mě zbloudí, avšak sám na svoji cestu vidět nedokážu.
23:37 19.05.2012
Lweek
Lweek

[AsciiWolf 18:15 19.05.2012]: To je přece jednoduché. Vlci žijí ve smečkách. Jeden rys si na člověka nedovolí. Kdežto vyhladovělá smečka vlků ano. Pro člověka prostě znamenali výrazně vyšší riziko. Pravděpodobně si taková smečka vlků v klidu ulovila dítě které se zaběhlo od dědiny. Proto vlastně i druhé místo za vlkama mají medvědi. Lišky a rysové útočí na člověka jen v nejvyšší nouzi.

Vaše plány zhatí, naši lwíčci bumbrlatí! | I haz Twítr
22:17 19.05.2012
Tigu
Tigu

[Cally 17:35 19.05.2012]: Tak ani já jsem neřekl, že nesdílím názor, že se na vlky nahlíží jako na zlo. Jen jsem řekl, že se to dá generalizovat na všechny šelmy obecně :P

Ten původní obrázek nemusí být vůbec fake, ale klidně to může být vycpanina. Dost ZOO si uhynulá zvířata vycpe jako exponáty. Zákon totiž udává, že se uhynulá zvířata musí stáhnout z kůže a ta archivovat, aby se zamezilo obchodování s podobnými artikly. Dost organizací to pak využívá k výuce a osvětě. Pózy ve kterých jsou zvířata vyzpávány jsou pak dané preparátorem a jeho fantazií a ten to většinou zprasí, protože má plastikový prefabrikát čelisti a je celkem jasné, že ji chce nechat vyniknout a tak je 99% šelem vycpaných s otevřenou tlamkou.

Nelíbí se mi ani vycpávání zvířat ani způsob jakým se to dělá, ale je to tak.

ASCI: Ale notak - když se podíváš na názvosloví medvěda, tak se dozvíš, že z něj měli národy ještě mnohem větší strach než z vlka. Původně se mu říkalo "ursus". Ale protože byli lidé pověrčiví a báli se, že to na sebe přivolají, tak mu začali říkat "medojed" ... postupně se z toho vyvinulo "medvěd" a v Rusku, kde je jich ještě velké množství to přešlo až na "míša". Toliko k obavám ze šelem.

Tradice o lítých šelmách jsou různé. Dost často je někdo úmyslně přiživoval. Dalo by se to spojovat i s náboženstvím a vším možným, ale nechci utíkat od tématu, když už teď jsem absolutně mimo primátní zaměření tohoto topicu. Já se asi pohybuji ve špatných kruzích, ale když se zeptám co se lidem vybaví když řeknu vlk, tak mi řeknou, že je to příbuzný psa. Nikoliv zlo. Ano, i já se vlka bál kvůli pohádkám. Ale jak říkám - reálie jsou přizpůsobeny prostředí. Artušovské pověsti z Francie a Británie mají kočku (v Evropě žili dřív lvi!), později nahrazena drakem. V Asii zase bude hrozba kočka (například tygr) a v Africe opět kočka (lev). A to například u sibiřských tygrů nebyl zaznamenán jediný důvod bezdůvodného napadení člověka. Něco jiného je to u jižních tygrů, kteří v bažinách lidi loví. Sice jim nechutnají, ale jsou snadná kořist a je tam moc velká konkurence. Přesto se sibiřácí loví jakožto "lidojedi".

A abych nebyl OT:

Tady píšou "Windows XP nebo lepší" tak používam Mac OS X...
21:19 19.05.2012
Therian
Therian

Ulula cum lupis, cum quibus esse cupis.
21:15 19.05.2012
Kyasanuri
Kyasanuri

[AsciiWolf 20:26 19.05.2012]: ...snaží se vyhubit kuny a lišky? Na to si zas přišel jak, prosím tě? Zase nemel uplné blbosti. Kuna se může lovit jen 4 měsíce v roce. A lišek je tolik, že celoroční lov jim nijak zvlášť neuškodí, protože kromě člověka jiného predátora už nemají a nikdo nebude dělat velký tažení za liškama.
A opravdu, tady to je už OT.

Tinker tailor soldier sailor, my bullet punishes all without distinction!
20:27 19.05.2012
Angie
Angie

[AsciiWolf 18:36 19.05.2012]:
Nevím teda, ale já když řeknu vlk, tak mi odpoví že to je strašně krásné zvíře...
A když vezmu ty co na ně nadávají... Ano, už vidím někoho v ČR jak bude řvát že mu tygr nebo lev zakousl ovci... A i přesto nesouhlasím s tím, že by byly vlci více nenáviděni než ostatní šelmy...
Vy dva jste vlci, tak to vidíte jen jako katastrofu pro vlky... Ale zkuste se podívat trochu víc a ne jen na svůj druh...

20:26 19.05.2012
AsciiWolf
AsciiWolf

[Chaos 18:54 19.05.2012]:
>Rys podle mě pro člověka jednoduše není hrozba, protože spíš uteče.
A co asi udělá vlk?
>Ostatně jediný predátoři, co tu snad přežili jsou malí predátoři typu liška, nebo kuna.
Ano a ty se v dnešní době snaží člověk (nepoučen ze svých dřívějších chyb) rovněž vyhubit...

[Kyasanuri 19:01 19.05.2012]:
Ne, o tom to není. Jde o to, že vztah lidí k vlkům není pouze negativní, nýbrž se často jedná o až fanatický, chorobný strach...
Jinak, k těm škodám na dobytku - ty škody rozhodně nezpůsobovali jen vlci, kteří si navíc ve většině případů na stádo, hlídané pasteveckým psem netroufnou, nejedná-li se o nějakou extra velkou a silnou smečku. Troufl bych si tvrdit, že škody, páchané na dobytku vlky, byly minoritní...
Za pravdu mi dávají i mnohé americké studie z dnešní doby, z míst, kde jsou početné populace vlků (několik tisíc jedinců), které dokazují, že počet kusů dobytka, zabitý vlky, nepřekračuje hodnotu 2% z celkového počtu případů. Oproti tomu například u počtu kusů dobytka, zabitých divokými psy, ty čísla vycházejí řádově vyšší (až 15%)...

To je jedno, tahle diskuze stejně nikam nevede a hodí se spíše do nějakého filozofického tématu; zde je to čistý offtopic...

19:01 19.05.2012
Kyasanuri
Kyasanuri

[AsciiWolf 18:36 19.05.2012]: no..řekla bych, že proto, že vlci asi lidem páchali nejvíc škody na stádech dobytka, proto jsou nejmíň oblíbení. Rysové si hleděli svého a medvědy ty ovce a krávy taky tolik netankovaly.

Tinker tailor soldier sailor, my bullet punishes all without distinction!

© Vladimír Lweek Bělohradský 2005 – 2012 • ilustrace SnowLynn jsou od Tracey • za Mystery Machine hostuje Tabbiefox

Revize v4: 16. Května 2012
počítadlo přístupů: 542963
Webovské počítadlo
Webovské počítadlo