[Cally 17:35 19.05.2012]: Tak ani já jsem neřekl, že nesdílím názor, že se na vlky nahlíží jako na zlo. Jen jsem řekl, že se to dá generalizovat na všechny šelmy obecně :P
Ten původní obrázek nemusí být vůbec fake, ale klidně to může být vycpanina. Dost ZOO si uhynulá zvířata vycpe jako exponáty. Zákon totiž udává, že se uhynulá zvířata musí stáhnout z kůže a ta archivovat, aby se zamezilo obchodování s podobnými artikly. Dost organizací to pak využívá k výuce a osvětě. Pózy ve kterých jsou zvířata vyzpávány jsou pak dané preparátorem a jeho fantazií a ten to většinou zprasí, protože má plastikový prefabrikát čelisti a je celkem jasné, že ji chce nechat vyniknout a tak je 99% šelem vycpaných s otevřenou tlamkou.
Nelíbí se mi ani vycpávání zvířat ani způsob jakým se to dělá, ale je to tak.
ASCI: Ale notak - když se podíváš na názvosloví medvěda, tak se dozvíš, že z něj měli národy ještě mnohem větší strach než z vlka. Původně se mu říkalo "ursus". Ale protože byli lidé pověrčiví a báli se, že to na sebe přivolají, tak mu začali říkat "medojed" ... postupně se z toho vyvinulo "medvěd" a v Rusku, kde je jich ještě velké množství to přešlo až na "míša". Toliko k obavám ze šelem.
Tradice o lítých šelmách jsou různé. Dost často je někdo úmyslně přiživoval. Dalo by se to spojovat i s náboženstvím a vším možným, ale nechci utíkat od tématu, když už teď jsem absolutně mimo primátní zaměření tohoto topicu. Já se asi pohybuji ve špatných kruzích, ale když se zeptám co se lidem vybaví když řeknu vlk, tak mi řeknou, že je to příbuzný psa. Nikoliv zlo. Ano, i já se vlka bál kvůli pohádkám. Ale jak říkám - reálie jsou přizpůsobeny prostředí. Artušovské pověsti z Francie a Británie mají kočku (v Evropě žili dřív lvi!), později nahrazena drakem. V Asii zase bude hrozba kočka (například tygr) a v Africe opět kočka (lev). A to například u sibiřských tygrů nebyl zaznamenán jediný důvod bezdůvodného napadení člověka. Něco jiného je to u jižních tygrů, kteří v bažinách lidi loví. Sice jim nechutnají, ale jsou snadná kořist a je tam moc velká konkurence. Přesto se sibiřácí loví jakožto "lidojedi".
A abych nebyl OT:

Tady píšou "Windows XP nebo lepší" tak používam Mac OS X...