Založil: Lweek 21:57 07.06.2010 • Přístupnost ( Anonym / Nováček )

Linux 4Life

Téma pro fanoušky linuxu.

Nemáte dostatečné oprávnění do tohoto tématu psát
22:46 26.04.2012
Bystroushaak
Bystroushaak

J, ten HW airu je nice, jeden čas jsem přemýšlel že bych si ho pořídil taky.

15:25 26.04.2012
Lweek
Lweek
01:23 14.03.2012
Zaatharen
Zaatharen

Kvů tak to netuším čím to, každopádně Mint 12 celkem sux, proto zůstávám u funkční jedenáctky.

Veletemplář Artanis, Exekutor Protosské flotily, Praetor Protosských obranných sil Aiuru
21:38 13.03.2012
Bystroushaak
Bystroushaak

Problém se netýká zvukovky, ta jede v pohodě. Tedy poté co jsem přišel na to že systém si narozdíl od ubuntu (ze kterého vychází mg) nedokáže automaticky přebrat co za modul má načítat do jádra.

Větší problém se zvukem je v tom, že líní flákači z mintu byli moc líní nastavit korektně zvukový server. Stejně jako byli moc líní nastavit tvůrce screenshotů a asi 20 dalších věcí, za které bych je nakopal do prdelí, protože stahují jinak skvělou distribuci pod hranici použitelnosti pro kohokoliv, kdo nemá slušné zkušenosti s linuxem. Přitom se jedná o naprosté blbosti (ala chybějící symlink), skoro jako kdyby ten systém vydali bez testování, prostě jen napsali konfiguráky a byli moc líní zkoušet jestli to funguje.

10:22 13.03.2012
Zaatharen
Zaatharen

Jaký jsi měl problém se zvukem na Mintu? O.o Mě tam v pohodě jely zvukovky všechny možné, teda ve většině strojích mám ten "sranda Realtek super taiwan product of China" šváb, taková parodie na zvukovku. Dokonce mi v pohodě sežvejká i moje USB Logitech Z305 bedničky ^.^ Jen pak musím přinucovat aplikace aby s tím pracovaly.

Teď jedu bez potíží na Mintu 11 s gnome2 a DockbarX. Akorát ty Intel wifiny nějak nespolupracují. A na mém starém ThinkPadu T40p si Intel wifi modul řekl že se při práci na baterii v linuxu nepřipojí, ve windows jede ok. Zjistil jsem, že nejede ani v síti, sítě vidí, ale nezkonektí se. Tak jsem ho vyměnil za Broadcom a problem solved ^^

Veletemplář Artanis, Exekutor Protosské flotily, Praetor Protosských obranných sil Aiuru
23:50 03.02.2012
Bystroushaak
Bystroushaak

No, tak po několika týdnech používání musím říct, že sice docela použitelný systém, ale chce to poladit a odkurvit. Před pár lety bych byl ztracený a přijít na to že potřebuju doinstalovat třeba jen pitomé moduly pro zvuk a zajistit jejich loadování po spuštění by asi nebylo zrovna snadné. Teď už se v debianech docela vyznám, takže není problém upravovat a odkurvovat, ale jak říkám, nic pro nováčky.

Je to docela škoda, protože jinak mint docela ruluje, snad do příští verze vychytají ty nesmyslné chyby, které jdou většinou docela lehce opravit, ale celkově přináší určitou pachuť z používání jinak docela dobré distribuce.

01:29 28.01.2012
Tigu
Tigu

Mě zase zamrzla nedávno při dělení disků poslední fedora. Nevím, jestli je tam stejný problém, neb jsem kernel nezkoumal, ale prostě to přes dělení disků neprošlo a bylo jedno co jsem s tím dělal. (Také intel chipest)

Tady píšou "Windows XP nebo lepší" tak používam Mac OS X...
00:08 28.01.2012
Zaatharen
Zaatharen

Já měl problémy s novým Mintem 12, nejspíš bude potíž s novým trojkovým kernelem, jelikož blbianí, KDE ani ubunťácký Mint12 s novým kernelem prostě nejede, buď zamrzne při startování LiveCD, instalace, rozdělování disků nebo pokud to i proleze instalací tak se podělá GRUB. Takže jsem radši přelezl zpět na Mint11 s Gnome. Nejspíš se nový kernel nemá rád s tím "super" Intel chipsetem nebo je to v něčem jiném.

00:40 23.01.2012
Bystroushaak
Bystroushaak

No, zpět k tématu :) Už týden a něco jedu na mintu a je to docela fajn. Má to pár podivných chybek (týká se hlavně Mate), ale jinak to ujde.

22:21 15.01.2012
Kocickazuzik
Kocickazuzik

Psala jsem to tu už jednou každnýmu sedne něco jiný ho. A stim acerem když se tu mluvilo mam kamaráda který vychvaluje že jinou značku nekupuje že je to kvaltní. Asi hold nenarazil na špatný kus to se stává

Sranda musí bejt i kdyby věšeli fotra :D.

© Vladimír Lweek Bělohradský 2005 – 2012 • ilustrace SnowLynn jsou od Tracey • za Mystery Machine hostuje Tabbiefox

Revize v4: 16. Května 2012
počítadlo přístupů: 542963
Webovské počítadlo
Webovské počítadlo